Algemeen nieuws

Dorpswinkel Sauwerd zoekt flexibele retailer
23 februari, 2018 - 00:04

De winkel is vanaf dag één een groot succes; niet in het minst door de enorme inzet van drie betaalde krachten en heel veel enthousiaste vrijwilligers. Het succes van de winkel maakt echter ook dat we af en toe wat moeilijk zitten op piekmomenten, bij ziekte, vakanties of langdurig verlof. Er is op die momenten behoefte aan een vakman/vrouw die voor minimaal 16 uur in de week beschikbaar is maar ook flexibel genoeg is om af en toe 32 uur te maken.

Popschool Adorp, al actief voor jongeren, start nu voor volwassenen
16 februari, 2018 - 22:40

Bespeel je een muziekinstrument of heb je dat altijd al willen leren? Speciaal voor volwassenen (boven de 18 jaar) organiseert de Rijdende Popschool een kennismakingsles in Adorp onder begeleiding van bandcoach Cynthia. Op vrijdag 23 februari begint de kennismakingsles om 20.00 uur in Adorp en is gratis en vrijblijvend.

Kastanjebloedingsziekte en essentaksterfte slaan ook toe in Adorp
10 februari, 2018 - 13:56

Binnenkort worden kastanjes en essen gekapt aan de Spoorlaan en aan de Torenweg. Aan de Torenweg betreft het vier kastanjes rondom de begraafplaats en aan de Spoorlaan twee essen. Hoewel de kastanjebloedingsziekte en de essentaksterfte op meerdere bomen is toegeslagen worden vooreerst de door de ziekte totaal gevelde bomen gekapt. Andere bomen worden gesnoeid op dood hout. De werkzaamheden worden de komende 4 weken uitgevoerd.

Begraafplaats Adorp: contact gezocht met rechthebbenden
26 januari, 2018 - 15:57

De gemeente Winsum wil dat de administratie van begraafplaatsen actueel is. De komende tijd wordt daarom contact gezocht met rechthebbenden om de benodigde gegevens bij te werken. Op iedere begraafplaats in de gemeente worden bordjes geplaatst bij de graven waarvan wij geen actuele gegevens hebben.

Jamsessie in 't Witte Hoes Adorp: Lou for president
26 januari, 2018 - 12:23

Adorp is het eerste dorp aan de provinciale weg van Groningen naar Lauwersoog. Rechts van de weg staat café-restaurant ‘t Witte Hoes. Op de vrijdagmiddag dat ik er een kop koffie wilde drinken was het dicht. Een buurman vertelde dat er na magere jaren tegenwoordig weer veel gebeurt in de kroeg, maar nu net even niet. Pech. De nieuwe uitbater brengt nieuw leven in de brouwerij, vertelde de buurman. Overal in het dorp wordt een jamsessie aangekondigd met de Groningse rocklegende Lou Leeuw.