Nieuws

Natuurspeelplaats Adorp gaat eindelijk weer groen worden
21 april, 2018 - 21:05

Zaterdag 21 april was er weer een grote klusdag georganiseerd om en nabij IKC De Wierde. Een club van twintig volwassenen en tien kinderen hebben hard gewerkt om een stapje dichterbij de definitieve voltooiing van de NatuurSpeelplaats te komen.

Zaterdag 21 april plantdag op de natuurspeelplaats
12 april, 2018 - 17:26

Zaterdag 21 april van 9.00 - 12.00 uur gaan we planten! Na heel veel klusdagen is het nu eindelijk tijd voor de beplanting. Help je mee? Wij zorgen voor een kop koffie met iets lekkers. Wat gaan we doen?

Oude schoolkaarten doen het goed op de dag van NLdoet bij IKC
10 maart, 2018 - 22:17

NLdoet op IKC DE Wierde ging vanochtend regenachtig van start. Toch waren er weer een twintigtal vrijwilligers bereid om de motregen te trotseren voor diverse werkzaamheden op de Natuurspeelplaats Adorp. Ook de kinderen deden mee.
's Middags werden oude en nostalgische schoolplaten geveild waar veel belangstelling voor was .

Artikel Ommelander Courant: Lekker ravotten en leren op NSA
1 maart, 2018 - 19:58

In Adorp, nabij IKC De Wierde, zal vrijdag 8 juni de officiële opening plaatsvinden van een natuurspeelplaats. Daarmee heeft Adorp een Noord-Groninger primeur te pakken, want nergens anders in de regio is een dergelijke speelplaats bij een basisschool te vinden. Het maakt De Wierde uniek en daar zijn Jessica Hoekstra en Saskia van Heuvelen, beiden lid van de werkgroep Natuurspeelplaats Adorp(NSA), trots op.

Klussendag Natuurspeelplaats Adorp, nu droog maar niet vorstvrij
10 februari, 2018 - 15:09

Na een korte vorstperiode werd op de natuurspeelplaats met goede moed weer geklust om het speelterrein op orde te krijgen. Er werd gewerkt rondom de zandbak door jong en oud. De grondwerkzaamheden werden enigszins gehinderd door een bevroren aardkorst. Er moest gehakt worden om de grond in beweging te kunnen krijgen.