Nieuws

Nieuwe website www.adorp.com
13 januari, 2020 - 22:20

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de nieuwe opzet van de website. Het is bijna zover dat we de oude vetrouwde website kunnen inruilen voor de nieuwe. Dit zal per 1 februari gaan gebeuren.

Adorp in het Licht, de jury heeft beslist: "Een lust voor het oog"
27 december, 2019 - 23:58

Met veel plezier heeft de jury weer de vele mooie versierde huizen en tuinen in Adorp bekeken. De straten in het dorp waren een lust voor het Oog. Velen hadden werk gemaakt van de versiering soms subtiel en soms uitbundig. Dit maakte het niet makkelijk de drie mooiste uit te zoeken.

Kerstmarkt in dorpshuis Artharpe
11 december, 2019 - 14:26

Op zaterdag 14 december is er weer een gezellige kerstmarkt in dorpshuis Artharpe van 14.00 tot 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Het is als van ouds. In deze donkere en korte dagen brengen de kraampjes in de kleine zaal en de grote zaal weer een aantrekkelijke aanbod van curiosa, een natje en een hapje. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en groeten.

De bestuursrechter geeft ongegrond op beroepschrift Molenweg.
13 november, 2019 - 20:22

Dorpsbelangen Adorp heeft een beroepschrift ingediend op het besluit van de provincie Groningen om de Molenweg Noord voor autoverkeer volledig af te sluiten. De rechter is helaas niet ontvankelijk voor veiligheid en leefbaarheid voor het dorp zoals dat is beschreven in het beroepsschrift en de toelichting. De provincie staat blijkbaar steviger in haar schoenen op basis van een onafhankelijk(!!)rapport opgesteld door de Grontmij/Sweco betaalt door de provincie.

Nieuwbouwplan 't Stee Adorp en presentatie in Artharpe
7 november, 2019 - 13:26

In het gebied van de voormalige sportvelden in Adorp worden 16 nieuwe woningen gebouwd. Woensdagavond 6 november vond een inloop met presentatie van het plan plaats. Deze presentatie was bedoeld voor bewoners van Adorp, omwonenden en belangstellenden voor een woning. Het werd een druk bezette inloop direct vanaf 19.00 uur. Zienswijze op het plan indienen kan t/m 4 december 2019.