Drie generaties MIEP op de trike door Noord-Groningen.

Tijdens de kermisweekend van Adorp was er weer de jaarlijkse Trike-meeting in Adorp. Gebruikelijk bij een meeting is dat de trikers dan een toertocht gaan maken. De organisatie was volop in handen van Miep en Piet Engel. Voor foto's zie Trike Adorp 2012

Vanaf vrijdagochtend staat Miep op het trapveldje klaar in een ontvangsttent met uiteraard koffie. De trikers kunnen na binnenkomst hun eigen plaatsje opzoeken. Het terrein is goed belijnd, zodat fatsoenlijk in en uitgaand verkeer mogelijk is. Het is droog weer geweest en de voorspelling is goed voor het komende weekend. Het terrein ligt er mooi en droog bij. De gasten kunnen gebruik maken van de toiletvoorzieningen in de kleedkamers van de voetbalclub vvAdorp, maar je moet er wel een stukje voor lopen.
Het gezinsleven van de familie Engel vindt deze dagen plaats aan de Molenweg. De ouders van Miep, Miep en Piet, Lisa, Siera en Eddy, allen vermaken zich op het terrein en zien met elkaar uit naar de toertocht waar ze ook allen aan gaan deelnemen. Piet en Miep hebben met zorg de tocht voorbereid en een keer met de begeleiders en verkeersblokkers de toer gereden. Alles is vastgelegd in de Tomtom en nu maar hopen dat er in de afgelopen dagen geen nieuwe obstakels in de route zijn opgenomen. Piet heeft z'n 80 vriendinnen op stal toevertrouwd aan een bedrijfsverzorger, iemand die ook bij andere uitstapjes zijn vee verzorgt. Kortom, er is wel een en ander goed georganiseerd bij de familie Engel.

De trikers zijn voorzien van de meest uiteenlopende kampeeruitrustingen. De echte zoeken naar een passende aanhanger die als combinatie op verkeersweg tijdens de heen- en terugreis niet misstaan. Zo vond Hans Pool uit Westerwijtwerd nog een Dethleffs miniglobe, waarin ze net met 2 personen kunnen slapen, een kruipdeurtje om binnen te kunnen komen, that 's it. Oorspronkelijk bedoeld als een bijzetcaravan voor de kinderen, er zijn er maar een gering aantal in productie genomen. Een voortentje ervoor en je kunt er prima mee bivakkeren.
Duitse gasten uit Bremerhaven hebben zich toegelegd op de DDR Qek met een fraaie tweeledige deur. De Qek is niet meer in productie maar in de DDR tijd was deze lichte uitvoering zeer geschikt voor de Trabant en Wartburg om binnenslands mee op vakantie te gaan. Niet te vergeten de zeer populaire Eriba Puck . Ook worden er eigen creaties als aanhanger en slaapplaats gebouwd.

De CS-rijders zoeken de gezelligheid in groepsverband. Vaak stellen zij hun trikes beschikbaar om te rijden voor kinderen met handicap of voor Kika, kinderen met kanker, om samen een toertocht te maken. Dat kan op de trike op een veilige manier in de gordel en je kunt deze kinderen laten genieten van de frisse wind die om je heen waait en het stoere motorgeluid van de oude VW kever boxermotor.
De trikers lijken stoere mannen en vrouwen in leren zwarte pakken en groffe laarzen, maar in werkelijkheid zijn het familiaire personen die ook vaak met het hele gezin op stap gaan. "Wat ben jij een lul zeg!" lees je op de kofferbak van de familie Bood uit Assen. Tja als je dat kunt lezen op de snelweg moet je je ernstig beraden over de afstand op de voorganger. Vader, moeder en twee dochters staan hier weer in Adorp voor een gezellig weekend. Desley Bood gaat niet mee met de toertocht, zij wil graag met andere kinderen blijven spelen in de speeltuin en 's middags genieten van de kermis.

Op zaterdagochtend komen de trikers binnen die uitsluitend willen deelnemen aan de toertocht. Zo vertrekken om 12.30 uur ongeveer 75 trikers richting Zoutkamp begeleid door een tiental blokkers die als verkeersregelaar optreden en ervoor zorgen dat de lange stoet vlotjes en aaneengesloten door het Groningerland kan gaan reizen. Met uitgeleiding door vele Adorpers gaat de toer via de Torenweg en wordt een toeristische route gevolgd door kleine dorpen en wordt de plaatselijke bevolking opgeschud met veel motorgeluid door de nauwe straatjes zoals in Garnwerd de Burg. Brouwerstraat, in Ezinge de Terpstraat en in Houwerzijl de Molenstraat. In Zoutkamp aangekomen kunnen de rijders zich tegoed doen bij Gaele Posma aan een heerlijk broodje paling, maar ook de patat en frikandel waren erg populair.
Daarna gaat de tocht verder via Ulrum, Pieterburen richting Warffum, waar de bewoners van de Stationsweg en De Pollen plotseling opgeschrikt werden met de trikers-invasie voor hun deur voor een korte tussenstop. Daarna via Middelstum en Onderdendam ging de reis terug naar Adorp.

De deelnemers waren grotendeels noorderlingen, van Harlingen tot aan Klazienaveen. Johan Bolein kwam vanuit Ameland om deze tocht te kunnen maken. Hij is de enige triker op het eiland en zoekt zijn trikers-contacten door deel te nemen aan deze toertochten. 's Morgens met de veerboot naar vaste wal en om 's avonds te zorgen dat je de laatste boot weer kunt halen in Holwerd richting Ameland.
Het echtpaar Kronenberg uit Enkhuizen die 's ochtends al 200 km hebben afgelegd met hun Courage, de mercedes onder de trikes, waarbij mevrouw de rijder is en geniet van het rijden op de 2 liter dieselmotor met automaat. s'Avonds nog een keer 200 km terug. Je moet het er maar voor over hebben om zo'n tocht geregisseerd door de familie Engel te mogen meemaken.

Tja en dan het afscheid en de bedankjes. Teder nemen de grote mannen van de CS-rijders, twee meter lang en 120 kilogram aan de haak, afscheid met een zoen voor Miep. Welverdiend toch.